Beste rijstkoker 2022 | De Top 10 Rijstkokers

Rijst is een heerlijk en veelzijdig voedingsmiddel dat op veel verschillende manieren kan worden genuttigd. Het is het perfecte bijgerecht voor elke maaltijd, maar je kunt er ook een hoofdgerecht van maken. Een goede rijstkoker is essentieel voor iedereen die van rijst houdt. Het kookt de rijst elke keer perfect, zodat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over ondergekookte of overgekookte rijst.

Beste rijstkoker kopen

Rijstkokers zijn er in alle vormen en maten. De één doet het net wat beter dan de ander. Daarnaast verschilt het wat bijvoorbeeld de capaciteit is van een rijstkoker. Ook het succes wammeer de rijst gekookt wordt kan verschillen. Tenslotte zijn er ook goede rijstkokers waar je direct andere ingrediënten, tot groente aan toe kunt toevoegen (mits klein gemaakt). 

Kortom: er is genoeg keuze op de markt voor rijstkokers, maar wat is nou eigenlijk de beste rijstkoker? Om je te helpen met het kiezen van de beste rijstkoker, hebben wij een top 10 rijstkokers voor je samengesteld.

1. Bestron Rijstkoker

Op zoek naar een gemakkelijke en heerlijke manier om rijst te maken voor je familie of vrienden? Kijk dan niet verder dan de Bestron Rijstkoker! Deze cooker kan tot 5 kopjes rijst per keer koken, waardoor hij perfect is voor grote bijeenkomsten. De pan is voorzien van een antiaanbaklaag en een indicatielampje, zodat u weet wanneer je rijst klaar is.

Bovendien zijn de onderdelen vaatwasmachinebestendig, dus schoonmaken is een fluitje van een cent!



2. Tristar RK-6126 Rijstkoker

Maak kennis met de Tristar RK-6126 rijstkoker, je nieuwe go-to keukenapparaat voor perfect gekookte rijst, elke keer weer! Met zijn stijlvolle design, grote capaciteit van 1 liter en vermogen van 400 watt is deze rijstkoker de ideale aanwinst voor uw keuken. De Tristar RK-6126 rijstkoker is zeer gebruiksvriendelijk en een uitkomst op drukke dagen: gewoon de rijst in de pan doen en water toevoegen.

Dankzij de automatische uitschakeling en droogkookbeveiliging hoeft u de tijd niet in de gaten te houden. Zodra de rijst gekookt is, schakelt de rijstkoker automatisch over op de warmhoudfunctie. Hierdoor blijft de pan op een temperatuur van 70 tot 75 °C.


3. Tefal Classic RK1038 – Rijstkoker

Ben je op zoek naar een gemakkelijke en moeiteloze manier om elke keer weer perfecte rijst te bereiden? Kijk dan niet verder dan de Tefal Classic RK1038 Rijstkoker. Met een capaciteit voor 10 kopjes rijst is deze rijstkoker perfect voor grote gezelschappen of familiemaaltijden. Bovendien zorgt de automatisch geactiveerde warmhoudfunctie ervoor dat je rijst warm en vers blijft tot je klaar bent om hem te serveren.

Naast het koken van rijst, kan de Tefal Classic RK1038 Rijstkoker ook gebruikt worden om groenten te stomen. Doe de groenten in het stoommandje en ze zijn in een mum van tijd gaar tot in de perfectie. Het deksel van de rijstkoker is gemaakt van glas, zodat je het kookproces gemakkelijk in de gaten kunt houden.

4. Russell Hobbs 27020-56 – Kleine rijstkoker

Als je op zoek bent naar een waterdichte manier om perfecte rijst te maken, dan is de Russell Hobbs Small Rice Cooker je antwoord. Met de mogelijkheid om tot twee porties tegelijk te koken, is het ideaal voor kleine huishoudens of diegenen die liever kleinere porties eten. De automatische warmhoudfunctie houdt je rijst op de perfecte temperatuur tot je klaar bent om te eten

En de vaatwasmachinebestendige uitneembare kom met antiaanbaklaag maakt het schoonmaken een fluitje van een cent. En met de bijgeleverde maatbeker en lepel hoef je niet meer te gokken, zodat je er zeker van bent dat je elke keer precies de juiste hoeveelheid kookt.

5. Russell Hobbs 19750-56 Cook@Home – Rijstkoker

Ben je het zat om rijst te bereiden en dat het dan niet perfect is? Met de Russell Hobbs Cook@Home Rijstkoker heb je elke keer weer perfect gekookte rijst! Deze rijstkoker kan tot 10 kopjes rijst tegelijk bevatten, en schakelt automatisch uit wanneer de rijst gaar is. Het is ook niet alleen voor rijst – je kunt dit apparaat ook gebruiken om groenten en vis te bereiden met behulp van het stoommandje.

Bovendien geven de behuizing van geborsteld roestvrij staal en het transparante deksel stijl aan elke keuken. En schoonmaken is een fluitje van een cent dankzij de uitneembare binnenpan met antiaanbaklaag. Met zo veel geweldige functies is de Russell Hobbs Cook@Home Rijstkoker een must have voor elke thuiskok!

6. MOA Rijstkoker

Als je op zoek bent naar een rijstkoker van topkwaliteit waarmee je elke keer perfecte rijst kunt bereiden, kijk dan niet verder dan de MOA Rice Cooker. Dit geweldige apparaat is geschikt voor alle soorten rijst – van witte rijst en basmatirijst tot risottorijst en sushirijst – dus wat je favoriete gerecht ook is, je kunt er zeker van zijn dat de MOA Rijstkoker je zal helpen het perfect te maken.

En omdat hij ook een stoomfunctie heeft, kun je hem ook gebruiken om andere gerechten te bereiden – waardoor hij een ongelooflijk veelzijdige aanwinst voor je keuken is. Maar dat is nog niet alles! De MOA Rijstkoker heeft nog enkele andere geweldige functies, zoals een uitneembare binnenpan (voor gemakkelijk schoonmaken).

7. Inventum RK140ZW – Rijstkoker


De Inventum RK140ZW rijstkoker is een veelzijdig en handig apparaat voor uw keuken. Met een capaciteit van 1,4 liter kan hij 800 gram rijst per keer koken, en hij beschikt ook over een stoomfunctie voor het koken van vlees, vis of groenten. 

De uitneembare binnenpan en stoommand maken het gemakkelijk schoon te maken, en het hele apparaat is vaatwasmachinebestendig.



8. Tomado TRC1001S – Rijstkoker

Als je van rijst houdt maar geen tijd hebt om het zelf te koken, dan is de Tomado TRC1001S rijstkoker iets voor jou. Met een capaciteit van 1 liter kan deze cooker genoeg rijst maken voor 5 personen, waardoor hij perfect is voor grote gezinnen. De uitneembare binnenpan is voorzien van een antiaanbaklaag, zodat de rijst er niet aan blijft plakken en gemakkelijk op te scheppen is.

Bovendien wordt de Tomado TRC1001S geleverd met een maatbeker en lepel, zodat je elke keer de juiste hoeveelheid rijst kunt afmeten. Zodra de rijst gekookt is, houdt het toestel hem warm tot je klaar bent om te eten. En als je klaar bent, kun je de rijstkoker gemakkelijk uitschakelen met een druk op de knop.

9. Tefal Classic Zwart RK1028 – Rijstkoker

Ben je op zoek naar een rijstkoker die je rijst elke keer weer perfect gaart? Kijk dan niet verder dan de Tefal Classic Zwart RK1028 – Rijstkoker. Deze stijlvolle rijstkoker ziet er niet alleen geweldig uit op je aanrecht, maar hij kookt je rijst ook tot in de perfectie. De uitneembare binnenpan maakt hem gemakkelijk schoon te maken.

En de automatische opwarmfunctie zorgt ervoor dat je rijst nooit te gaar of aangebrand zal zijn. Met een inhoud van 1 liter is deze rijstkoker perfect voor kleine gezinnen of individuele personen.


10. Russell Hobbs Good-to-go Multicooker

De Russell Hobbs Good-to-go Multicooker is de perfecte toevoeging aan elke keuken. Met 8 veelzijdige kookfuncties, kan deze multicooker een verscheidenheid aan heerlijke gerechten maken. Het afneembare bedieningspaneel maakt het gemakkelijk om warm eten op tafel te zetten, en de vaatwasmachinebestendige pan maakt het schoonmaken een fluitje van een cent.

Of je nu vis en groenten wilt stomen, een snelle pastaschotel wilt maken of langzaam een smaakvolle risotto wilt bereiden, de Good-to-go Multicooker kan het allemaal. En dankzij de handige warmhoudfunctie is je eten altijd klaar om te worden opgegeten.

Beste rijstkoker gevonden?

Met zo veel keuzes op de markt, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke rijstkoker geschikt is voor jou. Hopelijk heeft onze top 10 rijstkoker lijst je geholpen om je beslissing een beetje makkelijker te maken. Het kan natuurlijk zijn dat onze nummer 1 beste rijstkoker voor jou niet geldt als de beste rijstkoker. Iedereen let immers op andere factoren.

Om een zo goed mogelijke beoordeling van alle rijstkokers te maken, zorgen we voor een uitgebreide rijstkoker vergelijking. Alleen door op zoveel mogelijk zaken te letten en door iedere rijstkoker te vergelijken met andere rijstkokers, weten we zeker dat we je ook de beste rijstkoker aanbevelen. Zaken waar we op letten zijn bijvoorbeeld:

  • Capaciteit rijstkoker
  • Effectiviteit
  • Gebruiksgemak
  • Extra mogelijkheden
  • Snelheid van koken
  • Prijs
  • Uiterlijk
Op basis hiervan kunnen we een goede top 10 rijstkokers samenstellen. Ben je het eens met de top 10 rijstkokers van ons? Dan hebben we je hopelijk ook geholpen om een goede rijstkoker te kopen.

Wacht dus niet langer, bestel nu je favoriete rijstkoker en geniet elke keer weer van perfecte rijst!

Veelgestelde vragen over rijstkokers

Wat is de beste rijstkoker van 2022?
Volgens ons is de Bestron rijstkoker de beste rijstkoker van dit moment. Na uitvoerig testen en vergelijken met andere rijstkokers, kwam deze rijstkoker als beste uit de bus. Dat heeft onder meer te maken met de betrouwbaarheid van het apparaat en de wijze waarop het de rijst weet te koken. Een erg fijn apparaat dat we iedereen kunnen aanbevelen!

Waar letten jullie op bij de rijstkoker vergelijking?
Wanneer we verschillende rijstkokers met elkaar vergelijken letten we op zo veel mogelijk factoren die het keuzeproces kunnen beïnvloeden. Zo letten we onder meer op de werkzaamheid van de rijstkoker, het gebruiksgemak, het uiterlijk, extra mogelijkheden, de snelheid van het koken en natuurlijk ook de prijs. Op basis hiervan kijken we welke apparaten een goede prijs-/kwaliteitverhouding hebben en welke rijstkoker over het algemeen het beste scoort. 

Is jullie top 10 rijstkokers betrouwbaar?
Ja, we hebben voor jou een objectieve top 10 rijstkokers gemaakt. We zijn niet gelieerd aan een fabrikant van een specifieke rijstkoker en zullen ook nooit een specifiek apparaat hoger of juist lager in onze top 10 zetten, omdat een fabrikant dat graag wilt. Daarnaast worden we niet betaald om een specifieke rijstkoker hoger of juist lager te zetten in onze lijst. Kortom: je kan er van op aan dat onze top 10 rijstkokers volledig betrouwbaar en objectief is.